Anunț important

Anunț important

Având în vedere postarea publică a doamnei Liliana Ciobanu, cetățean al municipiului Giurgiu, în care face referire la solicitarea unui Certificat de Urbanism în scopul “schimbare destinație din construcții industriale și edilitare în spațiu pentru alte activități recreative și distractive” și în care își exprimă opinia subiectivă cu privire la “oamenii din administrația locală” și la serviciile publice oferite de aceștia, la limita jignirilor “răspuns mai imbecil”, considerăm oportună o serie de precizări, nu numai pentru autoarea postării, cât pentru audiență, cetățeni care pot înțelege speța eronat și pot trage concluzii greșite.
Astfel, zona se află sub incidența reglementărlor PUG-ului aprobat în anul 2011, care prevede funcțiunile ce pot fi dezvoltate sub formă de utilizări admise și utilizări admise cu condiționări. Funcțiunea solicitată NU se încadrează în prevederile utilizarilor admise/ admise cu condiționări și conform Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismului și în astfel de situații, solicitantul poate cere aprobarea unui PUZ în vederea modificării prevederilor admise.
În concluzie, prezentul certificat de urbanism NU POATE FI UTILIZAT în scopul declarat “schimbare destinație din construcții industriale și edilitare în spațiu pentru alte activități recreative și distractive” întrucât nu se încadrează în reglementările urbanistice prevăzute în regimul tehnic, deoarece funcțiunea propusă nu se regăsește la Cap.Utilizări Admise și nici la Cap. Utilizări Admise cu Condiționări, ci la Cap. Utilizări Interzise.
Așadar, acestea sunt argumentele LEGALE ale răspunsului venit din partea Primăriei Giurgiu la solicitarea respectivă, considerat “imbecil” de doamna Liliana Ciobanu și soluția este enunțată mai sus, respectiv solicitarea unui PUZ în vederea operării modificărilor necesare în această speță.
Cu toate riscurile de imagine și de “supărare” în spațiul public, Primăria Municipiului Giurgiu, prin Executiv și echipa sa nu își asumă comiterea de ilegalități și încălcări ale legii.

Ultima modificare: 07.03.2024 – 08:15 de către Administrator

Anteriorul Având în vedere comunicatul de presă dat publicității de către investitorul La Gloire, Primăria municipiului Giurgiu face următoarele precizări

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.